Saraveza

Portland, OR

type: tenant improvement

status: built

After design exercises with a few different lease spaces, this long narrow, funky shaped space with tall ceilings in a historic building in North Portland was chosen for the location of Saraveza. 

 

M.O.Daby Design provided space planning, permit and construction drawings, lighting plans, and interior design consulting for this bottle shop & pasty tavern.  Working with the shop’s owner, a flexible space to house a bar, kitchen and carry out bottle shop was created as a canvas for the owner’s collection of vintage beer artifacts.  “I want Wisconsin style tavern, but funky.” said Sarah.

‚Äč

Rather than dividing the tavern from the bottle shop with walls, the components of each were planned to co-exist in one space.  The bottle shop is located at the front for easy “to go orders”, but designed with open floor space for mobile display units and extra table seating if needed. The shop also features a cozy specialty bottle and collectable resale room, and long wood paneled bar with a top made of bottle caps set in clear resin.

 

Credits:

Design: Matthew O. Daby-M.O.Daby Design

Interior design: Sarah Pederson

Custom woodwork and buildout: Vincent Furniture

Refrigeration: D&D Mechanical

Plumbing: Mallard Plumbing

Brick refinishing: Greg Orris

Electrical: Century Electric

Framing: Val Darrah

Draft system: Bill Palmer

Finish work: Chris Slatky

Hvac: AAA Heating

Bar and table design lead: Ericka Olsen